שנה: 2024
342 עמודים
תקופת ערב מלחמת לבנון הראשונה, מונא היא בחורה נוצריה, צעירה שמנסה ליהנות מהחיים יחד עם בן זוגה העשיר. כאשר אביו המאפיונר מטיל וטו על היחסים בינהם, משפחתה של מונא מחליטה לגרש אותה מלבנון.
מונא מגורשת לישראל, למנזר ביפו. החוקים במנזר נוקשים מאוד, אם המנזר שתלטנית ומטילה אימה, ומונא שרוצה לשמוח ולבלות, מרגישה כלואה.
הספר משתרע על פני תקופה של כחמש שנים, במהלכן מונא עוברת בין כמה מנזרים, היא חווה טרגדיות, היא מחפשת אהבה, פוגשת אנשים מעניינים ונחשפת לסודות וסיפורים.
זהו ספר על מסע עצמי של בחורה צעירה שעוברת הרבה תלאות בדרך. היא מנסה לשכוח את אהבתה הראשונה, למצוא אהבה חדשה ומנגד גם לשמור על מעמדה במנזר ולא להסתבך. היא יוצרת חברויות חדשות ולעיתים גם נפגעת.
בספר יש הרבה מוטיבים שקשורים בנצרות - ההווי במנזר, התרבות, התפילות , הוא עוסק גם ביחסים בין ערבים ליהודים, והפריע לי שהוא לא תמיד מוציא את היהודים טוב.
יש בו תחושת תסכול שנובעת מכך שבחורה כמו מונא נמצאת במקום שאינו מתאים לה, תחת דיכוי של הרצונות והצרכים שלה, ולמרות שמונא בדרכה מנסה למרוד היא עדיין חוששת לאבד את מקומה ולהישאר חסרת כל.
לספר יש עלילה מעניינת, עם הרבה פיתולים. הדת הנוצרית מוצגת בספר לא תמיד בצורה מחחמיאה. בנוסף, יש בו הרבה תיאורים על מערכות יחסים (דו וחד מיניים) מלאי תיאורים (בעיני לעיתים יותר מדי מפורטים), ולי זה קצת פגם בהנאה.
לקח לי באופו יחסי הרבה זמן לקרוא אותו, כנראה כי הפריעה לי הירידה לפרטים שלעיתים הכבידה על הספר, ולדעתי יש כאן קצת פספוס.
בנוסף, היתה תחושה בספר שעיקר העלילה מתרחשת דוקא בחלק האחרון של הספר שאז קורים המון דברים , ועד אז העלילה מתרחשת במקום אחד - במנזר ביפו,.
לסיכום - חובבי ספרים היסטורים, שאוהבים לקרוא על הנצרות וגם קצת על יחסי ערבים-יהודים יהנו מהספר.
בשורה אחת: "החיים שלנו בנויים מעגלים מעגלים, וכדי לנוע קדימה יש לסגור את אלה שנותרו פתוחים ולהיפטר מדואליות, קונפליקטים ודפוסים מעכבים. אם לא תעשי זאת תודעתך לא תבחין באין סוף האפשרויות שייקרו בדרכה". (עמוד 143)
בדירוג סמיילי: 😀😀😀
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה